2009 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Baklažanų užtepas su jogurtu



Reikės:
1 didelio baklažano
1/2 citrinos sulčių
1 galvutė česnako
50 ml jogurto
2 mėtos lapeliai
druskos
pipirų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
30 g graikiškų riešutų


Įkaitinti orkaitę režime "grilius" (t.y. 275 laipsniai). Perpjauti baklažaną pusiau (skersai). Kepti griliuje ant grotelių 15 min., praėjus pusei laiko apversti.
Atvėsinti baklažanus, nulupti odą, susmulkinti kvadratėliais.
Kombaino ar blenderio pagalba sumalti baklažaną, riešutus. Smulkiai supjaustyti mėtą. Visus produktus sumaišyti, įspausti česnako galvutę, įberti druskos ir pipirų pagal skonį, įmaišyti jogurtą.
Gavosi labai švelnaus skonio užtepas, tik česnakas suteikė šiek tiek aštrumo. Alyvuogių aliejų galima užpilti patiekiant į stalą.
Valgėme su žiedo formos duona.
Skanaus

Komentarų nėra: