2016 m. balandžio 20 d., trečiadienis

Naminiai sausainiai - per mėsmalę

   Šiuos sausainius dažnai kepdavo mano močiutė, bet kaip tyčia kažkur pasidėjau jos receptą, tad teko pagooglinti. Receptai labai panašūs, tik vienuose naudojami visi kiaušiniai, o kituose, tik tryniai, išbandžiau vien tik su tryniais. Sausainiai gavosi labai trapūs ir skanūs.

Reikės:

6 v.š. cukraus
4 kiaušinių trynių
100 g grietinės
200 g sviesto
430 g karališkų miltų

   Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, sudedame grietinę. Sviestą sutarkuojame ir sumaišome su kiaušinių - grietinės mase. Miltus suberiame per kokius tris kartus, kol masė bus kieta, bet ne per kieta. Tešlą dedame į šaldytuvą, kad pailsėtų apie 1h.
   Tešlą imame nedideliais gabalėliais, dedame į mėsmalę ir malame per specialų antgalį. Formuojame norimo ilgio lazdeles ir dedame ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo blėkos. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Reikia stebėti, kad nesudegtų, nes į pabaigą labai greitai ruduoja.


 Išeiga dvi orkaitės blėkos, maždaug 900 g sausainių.

Komentarų nėra: