2009 m. spalio 6 d., antradienis

Slyvų pyragas



Reikės:

Pyragui:
1 stiklinės miltų
1/4 stiklinės cukraus
1/2 a.š. kepimo miltelių
50 g šalto sviesto + formai ištepti
1 kiaušinio


Įdarui:
slyvų
spanguolių
rudojo cukraus


Trupiniams:
90 g miltų
50 g cukraus
50 g sviesto
cukraus pudros pabarstymui


Miltus sumaišyti su cukrumi bei kepimo milteliais. Sumaišyti su smulkiai pjaustytu sviestu, įmušti kiaušinį. Viską išmaišyti ir greitai suminkyti. Suvynioti į maistinę plėvelę bei padėti į šaldytuvą 30 min. – 1 val. Išėmus iškočioti (apie 1/2 cm.) bei iškloti kepimo formą išteptą sviestu. Dėti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę, kepti kol šiek tiek pagels (kepiau kaitinime iš viršaus ir apačios), aš kepiau apie 10min. Išimti, pagrindą iškloti slyvų puselėmis, viduriukais į viršų. Užbarstyti spanguolėmis bei ruduojo cukrumi. Sviestą skirtą trupinėliams sumaišyti su cukrumi bei smulkiai pjaustytu sviestu, išmaišyti, sutrupinti ant pyrago paviršiaus ir toliau kepti apie 15 min. kol paviršius gražiai paruduos.
Pravėsusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
Labai skanus su rūgštele pyragas. Na rūgštelė nuo slyvų ir spanguolių, jei slyvos būtu buvusios labais saldžios skonis manau būtu dar kitoks.:)
Skanaus

Šaltinis: Neringos blogas

1 komentaras:

Unknown rašė...

Dziaugiuosi, kad patiko.