2009 m. gruodžio 10 d., ketvirtadienis

Glazūruota vištiena su apelsinais



Reikės:

1 vištienos krūtinėlė su odele
1 didelio apelsino
1 v.š. apelsinų sulčių
2 a.š. provansiškų garstyčių
2 a.š. medaus
šviežiai maltų juodųjų pipirų
saldžios paprikos miltelių
žiupsnio druskos
tyro alyvų aliejaus
sezamo sėklų


Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apelsiną nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis, sudėkite į kepimo indą. Vištieną taip pat švariai nuplaukite, uždėkite ant apelsinų.

Paruošti viščiuko glazūrą: du šaukštelius garstyčių sumaišykite su dviem šaukšteliais medaus, įberkite šviežiai maltų pipirų, druskos ir saldžios paprikos miltelių. Įpilkite apelsinų sulčių ir truputį aliejaus, gerai išmaišykite.

Gauta mase aptepkite vištieną. Pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie valandą (apversti nereikia, kepkite su kepimo indu, padėję jį ant grotelių, pačiame žemiausiame orkaitės lygyje). Maždaug po valandos vištienos krūtinėlė bus iškepusi.

Vištieną patiekite su apkepusiais apelsinais ir aplieję išsiskyrusiomis sultimis. Garnyrui puikiai tinka įprasti ryžiai, kuskuso kruopos. Man šiek tiek apdegė viršus, matyt dėl medaus. Bet visumoj labai skani mėsytė.

Šaltinis: Tasty art

Komentarų nėra: