2010 m. rugpjūčio 10 d., antradienis

Bulvių plokštainis (kugelis)



Reikės:

2 kg bulvių
0,5 l karšto pieno
1-1,5 v.š. druskos
prieskonių
2 svogūnų
300 g lašinukų


Bulves nulupame, sutarkuojame. Tarkius užpilame verdančiu pienu. Gerai išmaišome.
Keptuvėje pakepiname lašinukus su svogūnu. Supilame į masę. Įberiame druskos, prieskonių. Viską labai gerai išmaišome.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Bulvių masę supilam į kepimo indą ir pašauname į orkaitę maždaug 1-1,5h, priklausomai nuo kugelio storio ir dydžio. Aš kepiau vieną didelį ir du mažus.
Iš tokio kiekio gaunasi maždaug 4-6 žmonėms sočiai, net sakyčiau per sočiai pavalgyti.:)

Skanaus!

4 komentarai:

S rašė...

O kaži be lašinukų nebūtų prastai? Gal per sausa, kaip manai?

Meta rašė...

Jei nemėgsti lašinukų gali dėti vištienos blauzdeles ar sparnelius, taip pat skanu su faršu.
Visiškai be nieko gal būtu per sausa.

S rašė...

Tai išbandžiau su lengvai pakeptu jautienos - kiaulienos faršu, labai skaniai gavosi :) Tik karštas dar buvo pakankamai minkštos tekstūros, reiks šiandien atvėsusį patikrinti. Jei bus dar likę :D

Meta rašė...

Smagu girdėti.:) Gal galima mažiau pieno pilti, kad nebūtu toks minkštas. Nors man minkštesnis skaniau.