2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Lavašo vyniotinių pyragas



Reikės:

2 lavašų
800 g varškės
6 kiaušinių
400 g grietinės
150 g sviesto, supjaustyto nedideliais gabaliukais
1 a.š. druskos


Varškę sumaišyti su 3 kiaušiniais ir pasūdyti 1/2 a.š. druskos. Lavašus aptepti varške, ant viršaus uždėti po 5 – 6 nedidelius gabaliukus sviesto, standžiai susukti ir palikti, kad šiek tiek suminkštėtų.

Kepimo formą ištepti sviestu. Suminkštėjusius vyniotinius glaudžiai susukti į 26 cm apvalią formą. Ant viršaus išdėlioti likusius sviesto gabaliukus.

Grietinę išmaišyti su likusiais 3 kiaušiniais bei 1/2 a.š. druskos ir užpilti ant vyniotinių.

Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje ~50 minučių.

Labai skanus apkepas!

P.S. Iš šios normos gaunasi tikrai labai daug, 4-5 žmonės persivalgytų.:)



Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra: