![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtBslPQrtG8sv0dN4We5R5NfpD-ntwucKfBbTsMhU7jhzjYsZY0tMLOluFiyw_xcxzVijrU8sSBYswcbVq740BmOhBQ3rC22hxvZNWnkBRo1DZBAyiI9vjT779PwU2Eeq1_-pm_vFgaBs/s400/IMGP6912m.jpg)
Reikės:
1 1/2 stiklinės šilto vandens
10 g šviežių mielių
1 a.š. druskos
1 stiklinė ruginių miltų
2 1/4 stiklinės kvietinių miltų
Šiltame vandenyje išleidžiame mieles.
Sumaišome abiejų rūšių miltus ir druską. Suberiame į vandenį su mielėmis ir užminkome tamprią tešlą. Tešla neturėtų būti kieta.
Paliekame kambario temperatūroje apie 4h. Po 4h tešlą dedame į šaldytuvą ir paliekame per naktį arba maždaug 10-12h.
Kitą dieną ištraukiame tešlą, įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
Iš tešlos suformuojame kepaliuką, dedame į kepimo skardą, paliekame 40 min, kad šiek tiek pakiltų.
Kepaliuką pašauname į orkaitę (kepiau kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepame apie 50-60 min. (Man užteko 50 min.)
Labai skani kasdieninė duona, be cukraus.
Skanaus!
P.S. Matavau visus produktus vienoda stikline, maždaug 200ml. Matuojant didesne gautųsi didesnis kepaliukas.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWuX3ho1kqdmSGo96vxzLUg-qWOJ4Snhe_R9IP6smvGG4bD6wjioutAUmCcWhNKf8IZ5UrhDSkgGZAHd0zHEuR7JTgzYzI7VwWK2CmMDqENiw9Ulx7ummO0ZGHh3_tuVuCzznlYPD1Zfg/s400/IMGP6919m.jpg)
Adaptuota pagal: chelseajmartin
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą