2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Plovas su vištiena - orkaitėje



Reikės:

1 dvigubos krūtinėlės filė
1 svogūno
2 morkų
250 g plikytų ryžių
150 g pomidorų padažo
aliejaus
prieskonių


Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, pabarstome druska ir prieskoniais. Pakepiname ant aliejaus. Iškepusius gabaliukus dedame į karščiui atsparų indą.
Susmulkintą svogūną taip pat apkepame ant aliejaus, kol pasidaro skaidrūs.
Tarkuotas morkas sudedame ant svogūnų ir šiek tiek apkepame. Daržoves dedame ant vištienos ir pabarstome druska bei šiek tiek cukraus.
Sudedame pomidorų padažą ir galiausiai užberiame ryžius.
Viską užpilame verdančiu vandeniu, vandens turėtų būti maždaug per 1 pirštą nuo ryžių, pabarstyti druska.
Uždengti dangčiu ar folija ir kepti ant apatinės lentynos iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Baigus kepti viską permaišyti ir patiekti į stalą.

Skanaus!

2 komentarai:

Indrė rašė...

Man su paukštiena plovas skaniausias tad ir šis pietums suviliotų :)

Meta rašė...

Man irgi skaniausia su vištiena.:)
Skanu ir tikras plovas su aviena, bet reikia geros mėsinės avies mėsos, kad nesijaustų lajus, pas mus LT tokios nežinau kur nusipirkti.:)