2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Brownis su oreo sausainiais



Reikės:

16 oreo sausainiukų
115 g sviesto
80 g cukraus
300 g pertrintos varškės
80 g cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus
120 g miltų
45 g kakavos
1/3 a.š. druskos
2 kiaušinių


Varškę išsukti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, padėti į šaldytuvą.
Sviestą dėti su cukrumi į karščiui atsparų indą, statyti ant ugnies ir kaitinti, kol ištirps (cukrus visiškai neištirpsta). Padėti į šoną kelioms minutėms, kad atvėstų.

Kiaušinius gerai išplakti, toliau plakant supilti sviesto ir cukraus mišinį, plakti tol, kol masė taps kreminė. Suberti miltus sumaišytus su kakava bei druska ir užmaišyti tešlą. Pačiame gale suberti smulkintus sausainius (12 vienetų) ir dar gerai viską išmaišyti. Man gavosi tokia kietoka tešla.

Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Dydis formos 20x30, bet geriausia būtu 20x20. Paskleisti daugiau nei pusę kakavinės masės, tada tolygiai baltą ir vėl kakavinę. Likusius sausainius sudėlioti ant viršaus ir pašauti 30 min į 180° orkaitę.

Skanaus!

P.S. Iškeptą palaikiau šaldytuve kaip rekomendavo Aguonėlė.:) Man jis gavosi toks labai sausaininis, kietokas, bet skanus.

Šiam pyragui įkvėpė: Neringa ir Aguonėlė

6 komentarai:

aguonele rašė...

Brownius kepant labai svrabu formele. jei tik per didele, pyragas gaunas plonesnis ir perkepa greitai ;) Sis man iskepe idealiai, delto manau jog pas tave perkepe kad gavos kaip sausainis :(

Meta rašė...

Turbūt taip ir atsitiko.
Kepsiu antrą kartą.;)

Neringa rašė...

Meta, neatrodo, kad sausas, nes storokas varskes sluoksnis, bet gal laikas buvo netinkamas, nes plonesnis gavosi, manau kitas kartas bus geresnis ;)

aguonele rašė...

Atmink: brownio aukštis supylus į kepimo formelę turi būti ~ 2-3 cm ;)

Meta rašė...

Dar man vienas klausimas iškilo Jūs sakote, kad supylus, mano tešla buvo tokia nepilama, o net kieta. Gal reiktų mažiau miltų?
O dėl kepimo kaitros, tai pripažįstu klaidą, užsižiopsojau ir įdėjus pyragą netyčia palikau 200 laipsnių kaitroje, tik po 5min. pastebėjau ir primažinau. Turbūt tas nemažai turėjo įtakos.:)

aguonele rašė...

taip taip, ji man buvo taip pat nepilama. Viskas čia taip ir turi būti.
Browniai nemėgsta būti perkepami. Jau geriau nedakepti, nei perkepti. kitą kartą tiesiog minute anksčiau ištraukite ir viskas bus čiki.