2013 m. lapkričio 22 d., penktadienis
Prancūziški pyragaičiai - Cannelés Bordelais
Reikės:
100 g miltų
250 g cukraus
3 v.š vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
1-2 v.š. tamsaus romo (nebūtina)
2 kiaušinių
2 kiaušinių trynių
500 ml pieno
50 g sviesto
Suberiame miltus, cukrų, druską ir gerai viską išmaišome.
Sumaišome kiaušinius su miltų mase, intensyviai maišome.
Puodelyje sumaišome pieną su vaniliniu cukrumi ir romu. Kaitiname pieną tol, kol pakraščiuose atsiranda maži burbuliukai. Neužviriname.
Išlydome sviestą ir palaipsniui supilame į miltų masę.
Karštą pieną pilame į tešlą, nenustodami maišome.
Paliekame pravėsti, pravėsusią tešlą uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 1h. Kuo ilgiau stovi, tuo geresni pyragaičiai gaunasi. Aš laikiau 4h, nes nekantravau kepti, kitą kartą laikysiu ne mažiau 12h.
Įkaitiname orkaitę iki 25o laipsnių (naudojau funkciją su ventiliatoriumi).
Supilstome masę į formeles ir pašauname į įkaitintą orkaitę (trečią pakopą). Kepame apie 15min., tada staigiai sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 25min., po 25min skardą perkeliame į pirmą pakopą ir kepame dar 25min.
Pyragaičiams įgavus rudą spalvą, orkaitę išjungiame, praveriame ir po 10-15min. galime išversti iš formos.
Naudojant silikonines formas, labai lengvai iškrenta.
Iš šios tešlos kiekio gaunasi ~ 48 vnt. dieviško skonio pyragaičių. Mano formelės mažytės 3cm pločio.
Baltymus galima sunaudoti morengams, baltymų omletui arba man labai patinka šis lengvas ir purus keksas.
Skanaus!
Šaltinis: IRRI style
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
1 komentaras:
Nuostabūs Canneles ;) Mano svečiai buvo sužavėti ir tikrai gana paprastas paruošimas ;) Ačiū
Rašyti komentarą