2017 m. balandžio 18 d., antradienis
Tortas "Miško mėlynė"
Biskvitui reikės:
180 g šaldytų špinatų
1 1/2 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
3/4 stiklinės rapsų aliejaus
2 stiklinių miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1 a. š. vanilės esencijos
2 v. š. citrinos sulčių
1/2 a. š. druskos
Pertepimui reikės:
400 g mėlynių
1 skardinės kondensuoto pieno
250 ml riebios grietinėlės
1 citrinos sulčių
3 v. š. želatinos miltelių
100 ml vandens
Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių. Skardą, kurioje kepsime biskvitą ištepyi aliejumi (naudojau 22cm skermens formą).
Pirmiausia išsijojame miltus ir sumaišome su kepimo milteliais bei druska.
Šaldytus špinatus truputį atšildyti ir sudėjus į maisto smulkintuvą kartu su aliejumi citrinos sultimis sumalti iki visiškos tyrės.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol masė padvigubės ir taps balkšvos spalvos. Į išplaktą kiaušinių masę supilti špinatų tyrę, nugesintą sodą ir viską gerai permaišyti.
Į gautą masę įmaišyti išsijotus miltus. Gerai išmaišyti ir supilti į paruoštą skardą. Kepti apie 50 min. iškepė tikrinti mediniu smeigtuku.
Iškepusį biskvitą palikti skardoje visiškai atvėsti ir tuomet supjaustyti į tris dalis.
Pertepimui mėlynes, kondensuotą pieną ir citrinos sultis sumalti maisto smulkintuvu. Želatiną išbrinkinti vandenyje. Suplakti grietinėlę iki standžių putų. Išbrinkusią želatiną pašildyti, kad ištirptų ir supilti į mėlynių masę. Kai tik masė pradeda stingti įmaišyti išplaktą grietinėlę.
Pradedam surinkinėti - vieną biskvito lakštą apjuosti kepimo formos kraštu, užtepti trečdalį kremo, dėti sekantį biskvito lakštą, tepti pusę likusio kremo, tuomet dėti paskutinįjį lakštą, viršų ir šonus aptepti likusiu kremu. Padėti į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų.
Puošti likusiais nuo biskvito trupiniais, uogomis, vaisiais ir kitais mėgstamais produktais.
Labai skanus ir spalvingas tortas.
Skanaus!
Recepto šaltinis: http://sausainiais-kvepiantys-namai.blogspot.lt/
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą