Ne pirmus metus gaminu paschą, kurį radau "Beatos virtuvės" žurnale.
Labai skanus Šv.Velykų desertas, primenantis labai didelį varškės sūrelį.
Reikės:
1 kg riebios varškės
4-5 vnt. kiaušinių trynių
250 g kambario temperatūros sviesto
1,5 stiklinės cukraus pudros
100 g juodo šokolado
25 g sviesto
Varškę pertrinti per sietelį arba išsukti su kombaino peilių pagalba.
Po vieną įmaišyti kiaušinio trynius, beriame cukraus pudrą. Visą masę nenustojant maišome. Dedam gabaliukais pjaustytą minkštą sviestą. Maišome, kol visa masė labai gerai susimaišo.
Galima dėti įvairius priedus - riešutus, džiovintus vaisius ir pan., bet man skaniausia be nieko.
Formą išklojame maistine plėvele, sukrečiame masę ir paliekame šaltai, kad sustandėtų.
Paschą išverčiame į serviravimo indą.
Šokoladą ištirpiname su gabalėliu sviesto ir užpilame ant sustingusios paschos, puošiame riešutais arba kitais mėgstamais ingredientais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą