2009 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Moliūginiai blyneliai su klevų sirupu



Reikės:

1/2 puodelio moliūgų minkštimo be sėklų
1/2 puodelio pieno
1 didelio kiaušinio
maždaug puodelio kvietinių miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. saulėgrąžų aliejaus
klevų sirupo patiekimui (nebūtinai)

Prieskonių:
1/4 a.š. malto imbiero
1/8 a.š. maltų gvazdikėlių
1/8 a.š. malto muskato
1.5-2 a.š. malto cinamono
3 v.š. rudojo cukraus

Sumaišyti visus prieskonius su cukrumi ir moliūgų minkštimu atskirame indelyje. Kiaušinį sutrinti šakute, supilti moliūgo minkštimo mišinį, išmaišyti. Sudėti kepimo miltelius, įmaišyti. Įpilti pieno, miltų išmaišyti, aliejaus. Įkaitinti keptuvę, semti tešlą šaukštu, formuoti keptuvėje blynelius. Kai blynelio kraštai tampa nebe skysti, blynelį apverskite ir apkepkite iš abiejų pusių. Sudėkite į lėkštę ir apliekite klevų sirupu. Labai skanu!!!

P.S. Prieskonius dėjau iš akies ir pagal originalų receptą reikėjo 5 v.š. cukraus, aš šiek tiek pamažinau.

Šaltinis: Tasty art

Komentarų nėra: