2009 m. lapkričio 24 d., antradienis

Spanguolių kisielius



Reikės:

500 g šviežių ar šaldytų spanguolių
~2 l vandens
3-4 v.š. krakmolo
~150 g cukraus


Užverdame vandenį su uogomis. Paverdame apie 15-20 min., kol nustoja sproginėti. Būtinai virti uždengus dangtį, nes apsitaškys viskas raudonomis sultimis.:)
Išvirus tokį kompotą perkošiu per kiaurasamtį ar kaip ten jį pavadinti (liaudiškai duršliakas), ištrinu per tas skylutes tirštimą be odelių.
Jau be tirščių užvirinu dar kartelį, suberiu cukrų pagal skonį. Cukraus kiekį reiktų reguliuoti pagal savo skonį. Namuose buvo pasibaigęs cukrus, turėjau tik 50 g, tai papildomai saldinau imbieriniu sirupu, kuris liko nuo imbiero cukatu gamybos.
Galiausiai ištirpinti krakmolą nedideliame kiekyje šalto vandens ir viską supilti į puodą, gerai išmaišyti ir viskas, kisielius pagamintas, belieka tik atvėsinti.
Aš dėjau 3 v.š. krakmolo, kisielius gavosi skystas, bet man toks ir patinka.

Skanaus!!!

Komentarų nėra: