2010 m. sausio 17 d., sekmadienis

Lenkiški mieliniai blynai su obuoliais



Reikės:

250 ml šilto pieno
25 g šviežių mielių
1 a. š. cukraus
50 g cukraus
2 kiaušiniai
250 g miltų
1 a. š. vanilinio cukraus
1 v. š. aliejaus
žiupsnelis druskos
2 rūgštūs obuoliai (šiame recepte netinka saldūs), nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais


Dubenyje mieles ištrinti su 1 a. š. cukraus. Supilti pieną ir gerai išmaišyti. Pridengti ir šiltai palikti 20 min., kol masė ims burbuliuoti ir kilti.

Kitame dubenyje mikseriu išplakti 5o g cukraus su kiaušiniais. Įmaišyti kiaušinių masę į mieles. Suberti miltus, vanilinį cukrų, supilti aliejų. Mikseriu paplakti 1 - 2 min. Įmaišyti obuolius, pridengti ir šiltai pakildinti apie 45 min.

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Kepti blynus ant vidutinės ugnies, kad jie spėtų pakilti, bet nesudegtų. Kepti, kol gražiai pagels, apversti ir pabaigti kepti.

Iškepusius pabarstyti cukraus pudra ir iškart patiekti.

Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra: