2010 m. sausio 16 d., šeštadienis

Pyragas su vyšniomis ir baltuoju šokoladu



Reikės:

Tešlai:
175 g miltų
1/2 a. š. malto cinamono
125 g sviesto
25 g cukraus
2-3v. š. ledinio vandens

Įdarui:
40 g cukraus
2 kiaušiniai
150 g baltojo šokolado gabaliukų
300 ml grietinėlės
450 g šviežių vyšnių arba iš kompoto, be kauliukų


Paruošti tešlą: į indą persijoti miltus ir cinamoną, dėti kubeliais supjaustytą sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Suberti cukrų, supilti ledinį vandenį ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti, iškloti 22 cm skersmens formos dugną ir sieneles, pridengti plėvele ir pašaldyti pusę valandos. Po pusvalandžio dugną iškloti kepimo popieriumi, priberti pupelių ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti pupeles ir popierių bei dar kepti 5 min. Aš to nedariau, tik prieš beriant uogas dugną pabarsčiau krakmolu.

Tuo metu paruošti įdarą: išplakti kiaušinius su cukrumi. Nedideliame inde ant vandens garų pakaitinti šokoladą ir grietinėlę ir maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Supilti grietinėlės ir šokolado masę į kiaušinius nuolat maišant. Vyšnias išdėlioti ant tešlos pagrindo, užpilti šokolado mase ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. arba kol įdaras sutirštės. Išimti iš orkaitės ir leisti praaušti formoje.



Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra: