2010 m. vasario 21 d., sekmadienis
Svogūnų džemas
Reikės:
200 g saldžių svogūnų (šalotų)
1 v.š. nesūdyto sviesto
1/2 puodelio arba 100 g cukraus
1/3 puodelio raudono vyno
1/3 puodelio raudono vyno acto
1/3 puodelio granatų sirupo
druskos
Išlydyti sviestą keptuvėje arba puode storu dugnu. Sudėti žiedeliais supjaustytus svogūnus, kepti iki kol jie pasidarys minkšti, tai užtrunka apie 8 min. ant vidutinės ugnies.
Sudėti cukrų, vyną, actą, sirupą, pagardinti druska. Virti ant mažos ugnies iki tirštos masės apie 35 min. Nuimti nuo ugnies ir atvėsinti.
Tinka prie vištienos, kieto sūrio. Labai skanu.:)
Skanaus!
P.S. Šiek tiek pakoregavau receptą pagal save, vietoj granatų sirupo pyliau sultis dėl to turbūt nesigavo labai tiršta masė.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
Aš tokią uogienę pirkau Italijoje, parvežiau draugei lauktuvių. Tiesa, ji ją laikė tol, kol pagedo :) Bet ir aš paragavęs negalėjau būti labai išsišiepęs... Daug skanesnis buvo svogūnų skonio šokoladas!
Man skanu buvo šitas džemas ypač su vištiena, o svogūnų skonio šokolado nesu ragavusi, negaliu palyginti.:)
Turiu dar vieną receptą su balzamiko actu, ketinu artimiausiu metu išbandyti.
Rašyti komentarą