2010 m. vasario 10 d., trečiadienis

Varškės spurgos



Reikės:

200 g neriebios varškės
6-7 v. š. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
~200 g miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių

cukraus pudros spurgoms pabarstyti

0,5 l aliejaus spurgoms virti


Varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kiaušiniu. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišyti į tešlą. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų.

Iš tešlos suformuoti rutuliukus ir virti įkaitintame aliejuje. Išvirusias spurgas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Praaušusias pabarstyti cukraus pudra.

P. S. Šiek tiek pakoregvau receptą pagal savo turimą kiekį varškės. Nedėjau citrinos žievelės, nes nelabai mėgstu, bet gal būtu buvę ir skanu.:)

Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra: