2010 m. kovo 15 d., pirmadienis

Medaus tortas



Tešlai reikės:

3 kiaušiniai
3 dideli v.š. medaus
100 g margarino EVE arba sviesto
1 stiklinė cukraus
3 a.š. kepimo miltelių
700-800 g miltų

Kremui:

700-750 ml grietinės
450 ml grietinėlės (išplakti)
30 g želatinos,
citrinos žievelės,
cukrus, citrinos sultys ar rūgštelė pagal skonį


Į didelį dubenį sudedame visus produktus išskyrus kepimo miltelius, dubenį statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (tam, kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai masė įkais nukelti ją nuo puodo ir po truputį įmaišyti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti, kai jau bus sunku maišyti išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus nesubliukštų.
Kočiojant tešlą stalą reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia, kol tešla dar šilta, kočioti labai, labai plonai.
Iškočiotą tešlą apipjauti norima forma. Kepti įkaitntoje iki 200 laipsnių orkaitėje, kol gražiai parus, man užtruko apie 5-7min. Bet gal galėjau ir labiau pakepti.

Blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo.

Kremą ruošiame taip:
želatiną išbrinkinti mažame kiekyje vandens, po to ištirpinti. Grietinėlę išplakti su šiek tiek cukraus. Taip pat išplakti grietinę, kiek paplakus sudėti žieveles, įspausti citrinos sulčių dar įberti cukraus ir paplakti. Į grietinę, plakant mikseriu, supilti ištirpintą želatiną (šitoj vietoj svarbu kad grietinė nebūtų labai šalta, kad nesutrauktų želatinos). Po to sudėti apie trečdalį plaktos grietinėlės atsargiai išmaišyti, po to sudėti likusią dalį grietinėlės ir atsargiai išmaišyti. Jei paragavus mažai cukraus - galima įberti cukraus pudros ir lengvai permaišyti. Kadangi grietinėlė šalta - kremas akimirksniu pradeda stingti, galima iš karto pertepinėti tortą. Šio kiekio kremo užtenka 6 lakštams sutepti.

P.S. Originaliam recepte reikėjo dėti sodą, bet aš dėjau kepimo miltelius ir iškilo pakankamai gerai. Kočiojau tiesiai ant sviestinio popieriaus. Iš šitos lakštų normos gaunasi apie 10 vnt. 24-25 cm blynai, jei juos visus sutepti gaunasi tortas gigantas, dėl to gaminau du vidutinio dydžio tortus.:)



Šaltinis: Cipciuko receptas

2 komentarai:

Milda rašė...

Aš gal neatidžiai kažką skaičiau ar šiaip neišsimiegojus - bet kaip kepti tuos blynus?

Kažkaip neteko gaminti medaus torto, nors tai turbūt mėgstamiausias saldumynas :)

Meta rašė...

Ačiū už pastabą.:)
Tikrai neįrašiau.
Dabar jau papildžiau.
Ech... tas mano išsiblaškymas.
Ir dar nuorodos buvau neįdėjusi originalo šaltinio.;)