2010 m. balandžio 6 d., antradienis

Itališka Velykinė duonelė



Reikės:

20 g šviežių mielių
1,25 puodelio šilto pieno
Žiupsnelio druskos
1/3 puodelio minkšto sviesto
2 kiaušinių
½ puodelio cukraus

3,5 puodelio miltų (apytiksliai)
1 kiaušinio (aptepimui)
6 išvirtų ir nudažytų kiaušinių
Pabarstukų


Velykiniai kiaušiniai gali būti ir ne kietai virti, kadangi kepant orkaitėje, trynys pasidaro kietas.
Dideliame dubenyje sumaišyti mieles su cukrumi, supilti pieną, kiaušinius, sviestą ir druską. Suberti puse miltų ir išmaišyti iki vienalytės masės. Po truputį suberti likusius miltus. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų. Užminkytą tešlą, užengti ir palikti pakilti. Turiu pakilti dvigubai, tai užtrunka apie 1h.
Pakilusią tešlą padalinti į 12 gabaliukų. Iš kiekvieno padaryti 2,5 cm storio, 28 cm ilgio volelius. Susukti du volelius į virvutę ir užsapausti galus, taip suformuojant ovalą su skylute viduryje. Tokį rutuliuką dėti ant kepimo popieriaus, o per vidurį įdėti nudažytą kiaušinį. Tą patį padaryti su likusia tešla ir kiaušiniais. Paruoštas bandeles palikti dar 1h pakilti. Prieš kepant aptepti kiaušiniu ir apibarstyti pabarstukais.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. (su ventiliatoriumi). Atvėsinti ant grotelių.
Labai skani saldi duonelė, idealiai tinkanti prie kiaušinių.:)



Šaltinis: italiandish.squarespace.com

Komentarų nėra: