2010 m. rugsėjo 12 d., sekmadienis

Kepti cukinijų žiedai

Kai cukinijų derlius jau į pabaigą galima pasigaminti cukinijų žiedų užkandį.
Skanu ir nekasdieniška.



Tešlai reikės:

150 g miltų
1/2 a.š. druskos
100 ml šilto vandens
1 kiaušinio

Įdarui reikės:

1 kiaušinio
200 g ricottos sūrio
1 saldaus svogūno (šaloto)
3 v.š. smulkintų prieskoninių žolelių (baziliko, petražolių ir pan.)
1/2 a.š. druskos
pipirų

16 vnt. žiedų
100 ml aliejaus kepimui


Dideliame dubenyje sumaišyti vandenį, miltus, druską.
Prieš panardinant žiedą į tešlą aptepti jį išplaktu kiaušiniu.
Įdarui sumaišyti kiaušinį su ricotta, smulkintu svogūnu, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais. Viską gerai išmaišyti.
Kiekvieną žiedą atsargiai įplėšti, išimti viduriuką ir nuplauti. Į kiekvieną žiedą desertiniu šaukšteliu įdėti įdarą, užsukti žiedą, kad neiškristų įdaras. Padėti ant kepimo popieriaus.
Įkaitinti keptuvėje aliejų. Aptepti žiedus kiaušiniu, pamerkti į tešlą, dėti į įkaitintą aliejų ir kepti apie 3 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai pagels.
Žiedus patiekti karštus.



P.S. Naudojau moliūgų ir cukinijų žiedus. Vietoj ricottos dėjau mascarponę.

Šaltinis: foodanstyle

Komentarų nėra: