2010 m. spalio 5 d., antradienis

Napoleonas



8 lakštams reikės:

600 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
300 g sviesto
~200 ml ledinio vandens


Kremui:

500 g sviesto
120 g miltų
300 g cukraus
300 ml pieno
2 kiaušinio tryniai
1 a.š. vanilinio cukraus


Sviestą pašaldyti šaldiklyje. Vandenį taip pat pašaldyti.
Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.
Darbo palengvinimui naudojamas kombainas. Į indą sudedamas gabalėliais pjaustytas sviestas ir miltai, maišoma kelias minutes, kol sviestas pasidengia miltais. Galiausiai supilamas vanduo. Sukti, kol susiformuoja kamuolys. Viską reikia daryti gana greitai, kad nesušiltų naudojami produktai. Taip paruošus tešlą, kepant susiformuoja sluoksniai.
Tešlos rutulį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą maždaug 2h.
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių.
Tešlą padaliname į 8 lygias dalis. Iškočiojame 26-28 cm skermens lakštus. Storis turėtų būti 2-3 mm. Pašauname į įkaitintą orkaitę, maždaug 10 min. Lakštai susitraukia maždaug 2 cm. Taip iškepame visus kitus likusius.
Paliekame atvėsti.

Pieną virti su cukrumi. Kitame puode ištirpiniamas sviestas, suberiame miltus ir gerai išmaišome, kol miltai pagelsta. Į užvirusį pieną supilame sviesto ir miltų masę, maišome, kol pradeda tirštėti. Nukeliame nuo ugnies ir maišome nukėlę, kad šiek pravėstų.
Į pravėsusį kremą įmaišomi kiaušinio tryniai, kremas turi būti ne karštas.
Iškeptus lakštus pertepame kremu, dalį pasiliekame viršaus aptepimui. Paslegiame ir paliekame 2-3h, kad šiek tiek susispaustų. Vienas lakštas paliekamas trupiniams.
Aptepame tortą likusiu kremu ir papuošiame trupiniais.

Tortas labai skanus, bet turi pastovėti ne mažiau 1-2 parų, priešingai bus sausas ir neskanus.

Skanaus

Šaltinis: supermama.lt

3 komentarai:

Giedre rašė...

Receptas geras, tik jo vardas tai Napoleonas :)))

Meta rašė...

Tuoj pat taisau.:)

Asta rašė...

O kad dabar taip bent mažą gabalėlį... :)