2010 m. spalio 24 d., sekmadienis

Svogūnų pyragas



Reikės:

250 g miltų
125 + 30 g sviesto
5-6 v.š. šalto vandens
1 kg svogūnų
1 v.š garstyčių
200 g grietinės
3 kiaušinių
1/3 stiklinės alyvuogių


Miltus persijoti į dubenį, sudėti sukapotą sviestą (125 g). Sviestą su miltais trinkite apie 1min., kol sviestas apsivels miltais ir pasidarys puri masė. Supilti vandenį ir užminkyti standžią tešlą. Minkyti dar apie 1 min. Tada iš tešlos iškočioti kepimo formos dydžio skritulį, palikti tešlos šonams. Blyną įtiesti į kepimo formą, gerai apspausti kampus. Padėti į šaldytuvą maždaug 30 min.

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Tešlą subadyti šakute. Kepti orkaitėje apie 15-20 min.

Keptuvėje išlydyti likusį 30 g sviesto. Suberti griežinėliais pjaustytą svogūną ir kepinti ant nedidelės ugnies apie 45 min. Garstyčias paskleisti ant iškepusios tešlos. Atskirame dubenyje sumaišyti paplaktus kiaušinius su grietine, paskaninti druska. Pravėsusius svogūnus sudėti ant iškepusios tešlos, ant viršaus supilti kiaušinius su grietine. Viršų pabarstyti alyvuogėmis. Kepti 35 min. arba tol, kol įdaras sustandės. Prieš pjaustant šiek tiek atvėsinti.

Skanus tiek karštas, tiek šaltas. Idealiai tiktų prie raudono vyno.:)
Naudojau mėlynus svogūnus, todėl įdaras gavosi tamsus.

Skanaus!

Šaltinis: "Didžioji kulinarijos enciklopedija"

2 komentarai:

Dalia rašė...

Svogūnų pyragų era :)
pati rašiau apie vieną, ir apie kitą dar rašysiu, ir taviškį galbūt išbandysiu... būtų kas vaikystėj išpranašavęs, nieku gyvu nebuč patikėjus

Meta rašė...

Aš irgi vaikystėj nevalgiau svogūnų.:)
Dabar retas patiekalas pas mane be svogūnų. Na desertai, be abejo be svogūnų :D