2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis

Naminė gira iš salyklo



Reikės:

3 l verdančio vandens
2 v.š. skrudinto ruginio salyklo
250 g cukraus
20 g šviežių mielių
saujelės razinų (nebūtina)


Salyklą su cukrumi užpilkite verdančiu vandeniu, jei mėgstate galite įberti razinų, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite atvėsti iki 35°C arba iki kambario temperatūros.

Į skystį sutrupinkite šviežias mieles ir nemaišykite. Uždenkite dangčiu ir palikite rūgti kambario temperatūroje. Rūgimo procesas priklauso nuo aplinkos temperatūros, gira išrūgsta per 4-12 val. Kai mielės nusėda į dugną, o iš dugno pradeda kilti maži burbuliukai, girą perkoškite, supilstykite į butelius ar ąsotį bei atšaldykite šaldytuve bent kelias valandas.

Fantastiškai skani gira!!!:)

Šaltinis: Neringos blogas

4 komentarai:

Neringa rašė...

smagu, kad isbandei!

beja, tik mastau, kodel Tau gavosi tokia sviesi gira, ji man visad tamsesne gaunasi...

sios vasaros topas yra namine gira, laaabai daznai raugiu :)

Meta rašė...

Nežinau kodėl šviesi... Dėjau ruginį raugą, tik be kaupo kaip nurodyta tavo recepte.
Aš irgi dabar dažnai darysiu.
Ačiū už puikų receptą.:)

srove rašė...

O kur salyklą perkate?

Meta rašė...

Aš pirkau Delonoj, ji yra netoli Holiday Inn viešbučio