2011 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Gazpacho



Reikės:

3 riekelių šviesios duonos (naudojau šitą)
2 česnako skiltelių
alyvuogių aliejaus
1.5 kg pomidorų
1 žalios paprikos
1 ilgavaisio agurko
1 balto svogūno
3 v.š. baltojo vyno acto
1.5 a.š. druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų


Duoną supjaustyti gabalėliais, užpilk šaltu vandeniu ir palikti 5 min. Vandenį nupilti, duoną nuspausti ir atidėti.

Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti susmulkintas česnako skilteles, kol pagels.

Pomidorus supjaustyti gabaliukais, svogūną – griežinėliais, papriką ir agurką sutarkuok stambia tarka. Daržoves sudėti į kombainą, ten pat sudėti pakepintus česnakus ir drėgną duoną. Daržoves ir duoną susmulkinti kombaino peiliais, įberti druskos, pipirų, paskanink trupučiu kokybiško alyvuogių aliejaus ir baltojo vyno actu, išmaišyti, jeigu sriuba atrodys tirštoka, įpilti vandens.

Sriubą būtinai atvėsink šaldytuve apie 1h prieš patiekiant.



Šaltinis: duonos ir žaidimų

Komentarų nėra: