2013 m. sausio 2 d., trečiadienis

Moliūgų cukatai

Su Naujais metais!!!
Jeigu dar turite užsilikusį moliūgą siūlyčiau išbandyti šį receptą.


Reikės:

2 kg nuvalyto moliūgo
400 g cukraus
1/2 citrinos sulčių
cukraus pudros (pabarstymui)


Moliūgą nuvalome, supjaustome stambiais kubeliais (maždaug 3x3 cm dydžio), užpilame cukrumi ir laikome per naktį. Sirupo susidaro labai daug, mano pjaustyti gabaliukai jame plaukiojo.
Ryte susidariusį sirupą nupilame ir užviriname, supilame citrinos sultis ir paviriname apie 5 min. Karštu sirupu užpilame moliūgų gabalėlius.
Vakare moliūgus su sirupu užviriname ir ant silpnos ugnies paviriname apie 5-7 min., ilgai nekaitiname, kad nebūtu ištižę. Sirupą nupilame.
Kepimo skardas išklojame kepimo popieriumi ir suberiame moliūgo gabalėlius. Pašauname į iki 60 laipsnių įkaitintą orkaitę, durelės šiek tiek turi būti praviros, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val. Sekančią dieną apibarstyti cukraus pudra. Laikyti sandariame inde.
Aš džiovinau apie 2h orkaitėje, o po to blėkas sudėjau ant radiatoriaus.
Sveikuoliški saldainiai.:)
Kitą kartą daryčiau iš karto iš 4kg moliūgo, nes kai išdžiuvo man gavosi vos 1 litras cukatų.
Likusį sirupą skanu gerti tiesiog praskiedus vandeniu arba sumaišius su obuolių sultimis.

Skanaus!


Šaltinis: Fantazijos virtuvėje

Komentarų nėra: