2013 m. sausio 6 d., sekmadienis

Žagarėliai


Reikės:

3 trynių
3 v.š. cukraus
3 v.š. grietinės
200-300 g miltų
200 ml aliejaus (virimui)
cukraus pudros pabarstymui


Kiaušinio trynius ištrinti su cukrumi, įmaišyti grietinę. Palaipsniui suberti miltus. Aš subėriau 300g, bet būtu užtekę ir 250g. Su 300g miltų tešla gavosi gana kieta, todėl tešlos kočiojimą patikėjau vyrui.:)

Užminkytą tešlą kočiojame kaip įmanoma ploniau. Supjaustome rombo formos stačiakampiais. Viduryje įpjauname ir perveriame vieną tešlos galą per pjūvį. Gaunasi pailgi sausainėliai.

Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame, kol gražiai paruduos. Iškepusius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų riebalai. Pravėsusius apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

2 komentarai:

Indrė rašė...

Tikri gražuoliai :)

Meta rašė...

Dėkui ir labai skanūs, senai buvau valgiusi ;)