2013 m. liepos 6 d., šeštadienis

Crème Brûlée



Reikės:

300 ml riebios grietinėlės
3 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
4 kiaušinio trynių
~3 a.š. cukraus karamelei


Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių.

Kiaušinio trynius gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pasidarys šviesios spalvos. Grietinėlę įkaitinti, bet neužvirti. Nuolat plakant supilti plona srovele į kiaušinio trynius. Reiktų plakti ne mikseriu, o ranka, kad nesuputotų.

Indelius, kuriuose kepsime desertą sudėti į kepimo skardą aukštais kraštais ir supilti paruoštą mišinį. Gaunasi 4 ramekins indeliai. Skardą pripilame karšto vandens, kad iki pusės apsemptų indelius.

Pašauname į orkaitę ir kepame apie 30min. Iškepusius Creme Brulee atvėsiname ir palaikome nors valandą šaldytuve. Užberiame po šiek tiek daugiau ne puse šaukštelio cukraus ir karamelizatoriaus pagalba išlydome cukrų, taip gauname traškią plutelę. Neturint karamelizatoriaus - taip pat užbarstome cukraus ir pašauname į orkaitę kelioms minutėms su įjungta griliaus funkcija.

Skanaus!


Komentarų nėra: