2013 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Keptų abrikosų ledai



Reikės:

500 g šviežių abrikosų
100 g cukraus
250 ml kokosų pieno
200 ml migdolų pieno
1/2 citrinos sulčių
1 v.š. degtinės (nebūtina)


Įkaitinti orkaitę iki 210 laipsnių. Abrikosų kauliukus pašalinti, puseles sudėti į kepimo skardą. Pabarstyti cukrumi ir kepti apie 15-20min. Žiūrėti, kad nepradėtų svilti. Abrikosai turi būti minkšti, kai imame iš skardos būna beveik košelė.

Keptus abrikosus, cukrų sudėti į blenderį arba kombainą ir sumaišyti iki vientisos masės.

Supilti citrinos sultis, migdolų ir kokosų pieną, degtinę. Viską gerai išmaišyti. Degtinė pilama, kad ledai labai nesustingtų, bet man vis tiek tiesiai iš kameros jie buvo kietoki.

Ledų masę atvėsinti šaldytuve, po to dėti į ledų gaminimo mašinėle ir sukti apie 40-50min., bent jau maniškė tiek suko.

P.S. Migdolų pieną gaminau pagal šį receptą. Šokoladiniai ledai, kurie matosi antroje nuotraukoje gaminti pagal Sonatinos receptą, man jie šiek tiek per saldūs, bet vis vien labai skanūs.:)



Šaltinis: 80twenty.ca

Komentarų nėra: