2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis
Mandarinų marmeladiniai saldainiai
Reikės:
400 g mandarinų
150 g cukraus
10 g agaro
citrinos rūgšties (nebūtina)
Iš mandarinų išspaudžiame sultis, gaunais 200-250 ml skysčio.
Nupilame apie 50 ml skysčio į atskirą indą, suberiame agarą ir paliekame 10 min.
Likusias sultis sumaišyti su cukrumi ir kaitinti ant ugnies, kol cukrus ištirps ir skystis užvirs.
Supilame likusias sultis su agaru ir paviriname apie 1-2 min.
Indą į kurį pilsime skystį, išklojame maistine plėvele. Šiek tiek pravėsusias sultis supilame į indą. Ilgai nelaukiame, nes agaras stingsta visiškai neatvėsęs.
Paliekame 2-3h arba per naktį šaldytuve.
Sustingusią masę supjaustome norimos formos saldainiais ir pabarstome cukrumi.
Skanaus!
P.S. Pirmą kartą išbandžiau agarą, manau naudosi ir vėliau.:) Šių saldainių tekstūra ne visai marmeladiška, jie tirpsta burnoje.:)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
Vajeee kaip as ju noriu,o namuose turiu apelsinu,ju liko daug ir vargseliai jau nurengti:),nes dariau cutatus.Tai sakykit is apelsinu iseitu man tie saldainukai ir angaro as neturiu,tai jei iseitu su zelatina,kiek jos reiketu deti?
Manau, kad iš apelsinų išeitų tikrai neblogesni saldainiai, o agarą naudojau, nes tikuosi, kad mano mažiukui nuo jo nepūs vidurių.;) Želatinos dėčiau pagal nurodymą ant pakelio, tik normą sumažinčiau kokia 30-40%, kad masė būtu kietesnė.
Rašyti komentarą