2014 m. sausio 1 d., trečiadienis

Panforte - itališkas skanėstas

Su naujais metais!

Panforte pyragą kepiau Kalėdoms, bet tik dabar prisiruošiau įkelti.
Rašo, kad šį pyragą suvyniojus galima laikyti net iki 6mėn., taigi šventėmis jį galima išsikepti iš anksto.



Reikės:

70 g juodo šokolado
160 g rudo cukraus
3/4 stiklinės migdolų
1/2 stiklinės medaus
keli lašai migdolų esenscijos
180 g miltų (norint išgauti labai šokololadinį skonį galima 4v.š. miltų pakeisti kakava)
100 g lazdynų riešutų
1/2 a.š. cinamono
115 g džiovintų kinkanų
vienos citrinos žievelė
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
1/4 a.š. maltų pipirų
1 v.š. kakavos (pabarstymui)
3 v.š. vandens sirupui

Visus riešutus sudėti ant kepimo popieriaus ir pašauti į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, pakepti apie 30min. Apskrudintus riešutus atvėsinti iki kambario temperatūros.
Šokoladą susmulkinti į nedidelius gabalėlius. Kinkanus taip pat supjaustyti.
Sumaišyti miltus, kakavą ir prieskonius. Suberti riešutus ir smulkintus kinkanus. Viską gerai išmaišyti.
Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių. Formą iškloti kepimo popieriumi.
Atskirame inde sumaišyti cukrų, medų ir vandenį. Virti ant nedidelės ugnies, pastoviai maišant. Užvirus pavirti dar apie 1min. Puodą su sirupu nuimti nuo ugnies ir įmaišyti šokolado gabalėlius. Maišyti, tol kol šokoladas visiškai ištirps ir masė taps tolygi.
Supilti sirupą į sausą mišinį. Gerai išmaišyti, kol masės taps tokia kaip plastilinas. Kai jau sunku maišyti, galima paminkyti rankomis.
Tešlą sudėti į kepimo formą ir išlyginti paviršių kiek tai įmanoma. Kepti apie 30min.
Iškepusį pyragą atvėsinti ant grotelių, atvėsusį apibarstyti kakavos milteliais. Pyragą susukti į kepimo popierių ir foliją.
Pateikiant supjaustyti pyragą plonomis juostelėmis.

Labai aromatingas ir nekasdieniškas pyragas.

Šaltinis: receoti.kz

Komentarų nėra: