2015 m. gruodžio 1 d., antradienis

Naminiai marshmallow saldainiai



Reikės:

3 kiaušinių baltymų (apie 75 g)
250 g cukraus
4-5 želatinos lapelių
25 g gliukozės sirupo miltelių
75 g vandens
cukraus pudros
žiupsnelio druskos
2 v.š. citrinos sulčių

Pirmiausia užmerkiame želatinos lapelius.

Tada verdame sirupą - suberiame cukrų, gliukozę ir vandenį, verdame, kol temperatūra pakyla iki 125 laispnių, tai užtrunka maždaug apie 10min.

Kol verda sirupas, išplakame baltymus iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir citrinos sultimis .

Sirupo temperatūrai pakilus, nukeliame nuo ugnies ir sudedam nuspaustus želatinos lapelius. Viską gerai išmaišome.

Jungiam mikserį ir nuolat plakant, plona srovele supilame sirupą. Toliau plakame visu greičiu iki standžios masės, kad laikytų formą. Plakti reikia maždau 10min.

Formą ištepame aliejumi, sukrečiame paruoštą masę ir paliekame per naktį šaldytuve. Kitą dieną išimame iš formos, supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir apvoliojame cukraus pudroje. Taip paruoštus geriausia palikti dar pora dienų, kad apdžiūtu. Mes nelaukėme, tai jie buvo gana lipnūs, bet labai skanūs.

P.S. Aš dėjau 4 želatinio lapelius, gal kitą kartą reiktų pabandyti dėti 5, tuomet jie būtu standesni. Galima dar įlašinti norimos spalvos maistinių dažų.

Skanaus!

Adaptuota pagal Irmules recepta

Komentarų nėra: