2015 m. gruodžio 31 d., ketvirtadienis

Šveicariškas riešutų pyragas



Tešlai reikės:

175 g miltų
100 g cukraus
125 g sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos

Įdarui:

300 g įvairių riešutų
100 g cukraus
250 ml riebios grietinėlės
50 g sviesto
2 v.š. medaus
1 a.š. vanilinio cukraus

Tešlai miltus sumaišome su cukrumi, įmušame kiaušinį ir sudedame gabalėliais pjaustytą sviestą. Užminkome stangrią tešlą. Dedame 1h į šaldytuvą. Vėliau tešlą ištraukiame ir padengiame maždaug 26cm skersmens kepimo formos dugną ir kraštus (kraštai apie 2cm aukščio). Geriausi tai daryti pirštais, nes sunkiai kočiojasi.

Įdarui sviestą išlydome keptuvėje, suberiame cukrų ir vanilinį cukrų, kaitianme, kol cukrus išsilydo ir masė pasidaro gana tirštas. Supilame grietinėlę ir toliau nuolat maišome. Masė pasidaro tiršta ir paruduoja. Tuomet suberiame riešutus ir toliau gerai maišome, kol masė pasidaro labai tiršta. Įdaras paruoštas, sudedame ant sviestinio pado.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Kepti ilgiau nepatarčiau, nes gali sudegti.

Šį pyragą rekomenduojama išsikepti bent kelias dienas prieš valgymą.

Skanių naujų metų!
                                     

Šaltinis: ritos receptai

Komentarų nėra: