Šis patiekalas puikus tuo, kad jį paruošti užtruksite vos 10-15min., o visa kita pasidarys pats. Lėtai kepama mėsytė bus itin minkšta ir skani.
Beje, šį patiekalą galima pasiruošti prieš vieną ar dvi dienas - iki troškinimo pabaigos likus apie 30min. išjungti ir palikti per naktį. Kitą dieną pabaigti troškinti ir patiekti, tokiu būdu paruošta mėsa taps dar sultingesnė ir aromatingesnė.
Reikės:
5-7 vnt. jautienos kulniukų (~2-2,5kg)
druskos
grūstų pipirų
2 puodelių pomidorų sulčių
2 puodelių vandens
1 v.š. rudo cukraus
2 v.š. ryžių acto
1/3 puodelio sojos padažo
4 žvaigždinio anyžiaus
4 džiovintų čili pipiriukų
gabalėlio imbiero šanknies
1/2 apelsino žievelės
1 galvutės česnako
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių. Jautienos kulniukus apibarstyti druska, pipirais ir sudėti į kepimo indą. Kepti orkaitėje apie 30min, kol gražiai apskrus.
Apkepusius nusausinti nuo riebalų, riebalus išpilti, mėsą sudėti atgal į kepimo indą.
Atskirame inde sumaišyti pomidorų sultis, vandenį, cukrų, actą ir sojos padažą. Mėsą apdėlioti anyžiumi, čili pipirais, imbierio šaknimi, apelsinų žievelėmis ir česnako skiltelėmis. Supilti išmaišytą skystį, uždengti dangčiu ir pašauti į orkaitę.
Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 laispnių ir kepti kulniukus apie 2,5 h, kol mėsa pradės kristi nuo kaulo.
Labai skani, burnoje tirpstanti mėsa.
Skanaus!
P.S. Vietoj kulniukų galima naudoti jaučių uodegas.
Šaltinis: http://tvnz.co.nz/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą