2016 m. liepos 12 d., antradienis

Skrebutis su brie sūriu ir česnakiniais grybais



Reikės:

6 forminės duonos riekelių
gabalėlio sviesto
~200 g pievagrybių
1-2 skiltelių česnako
~200 g brie sūrio
žalumynų
druskos
pipirų

Duoną paskrudiname duonos skrudintuvėjė arba griliuje.
Keptuvėje išlydome sviestą. Grybus supjaustome griežinėliais ir sudedame į keptuvę, kepti ant vidutinės ugnies apie 5-6min., kol grybai apskrus. Galiausiai įspaudžiame česnako skilteles, pabarstome druska ir pipirais. Pakepti dar apie 1min.
Brie sūrį supjaustyti griežinėliais ir išdėliotiant ant duonos, pievagrybius sudėti ant viršaus.
Pašauti į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę (su grilio funkcija), pakepti tol, kol sūris pradės lydytis.


Galima kepti ant grilio keptuvės, bet kepant didesnį kiekį patogiau kepti orkaitėje. Aš kepiau iš dvigubos normos.

Labai greita ir skani vakarienė.

Skanaus!


Komentarų nėra: