2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Bananų duona - be cukraus


Reikės:

60 g razinų
1/2 puodelio šilto vandens
5 didelių, labai prinokusių bananų
2 puodelių pilno grūdo miltų (arba pusiau su aukščiausios rūšies miltais)
1 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
100 g sviesto
2 didelių kiaušinių
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. stevijos miltelių (nebūtina)

  Razinas užmerkti šiltame vandenyje ir geriausia palikti per naktį.
  Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių.
  Razinas nusausinti ir sudėti į virtuvinį kombainą arba blenderį. Bananus taip pat sudėti kartu su razinomis ir sutrinti iki košelės konsistencijos.
  Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą ir druską.
  Kambario temperatūros sviestą išsukti su kiaušiniais, įberti vanilės ir gerai išmaišyti. Sudėti bananų - razinų košelę ir labai gerai išmaišyti. Steviją suberti, jeigu naudojate (aš nebėriau, nes man ji labai specifinio skonio). Viską sumaišyti su sausais produktais, bet labai stipriai nepermaišyti.
  Kepimo formą patepti riebalais ir supilti tešlą.
  Kepti orkaitėje apie 60-70min, kol visiškai iškeps.
  Išjungus orkaitę palaukti 10-15min., ištraukus atvėsinti ant grotelių.


P.S. Aš esu saldumynų megėja ir labai bijojau, kad gausis visai nesaldus, bet saldumo tikrai užtenka nuo bananų.
Rekomenduoju, kaip sveikesnį pyragą, kai norisi kažko skanaus. :)

Skanaus!

Šaltinis: http://housewifehowtos.com/


Komentarų nėra: