Reikės:
2 kg nuvalyto aguročio
500 g morkų
500 g paprikų
2 svogūnų
1 kg pomidorų
1 galvutės česnako
100 g cukraus
2 v.š. druskos
150 g aliejaus
130 g acto
Morkas, svogūnus ir paprikas supjaustome kubeliais ir apkepiname ant šlakelio aliejaus.
Aguročius ir pomidorus supjaustau kubeliais taip pat.
Visas daržoves dedame į didelį puodą, suberiame cukrų, druską, aliejų ir patroškiname nuo užvirimo apie 20min.
Galiausiai sudedame išspaustas česnako skilteles, supilame actą, pakaitiname dar kelias minutes ir sudedame į iškaitintus stiklainius, apverčiame ir paliekame atvėsti.
Kai pirmą kartą pagaminau šią mišrainę, galvojau,jog bus neskani, nes išvaizda manęs nesužavėjo, bet skonis tikrai labai geras, verta išbandyti.
Patarimas:
Vietoj aguročio galima naudoti cukinijas, daržovių proporcijas galima keisti, jeigu nemėgstate pvz.paprikų dėkite dvigubai daugiau morkų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą