Reikės:
3 kiaušinių
2 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
250 g varškės
120 g kefyro arba jogurto
60 g lydyto sviesto
220 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilti kefyrą, sudėti varškę, viską gerai išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Galiausiai supilti lydytą sviestą. Viską gerai sumaišyti. Masė gaunasi gana tiršta, bet tokia ir turi būti.
Aš kepu špižinėje vaflinėje. Ją gerai įkaitinu iš abiejų pusių, pilu maždaug 2 v.š. varškės masės ir kepu po kelias minutes ant vidutinės kaitros ugnies iš abiejų pusių, nuolat pažiūrint, kad nepradėtų degti.
Labai skanūs vafliai – varškėčiai, puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą