2021 m. lapkričio 29 d., pirmadienis

Greitas medaus tortas

    Labai lengvai pagaminamas medaus tortas - pyragas. Lengvai pagaminamas ir labai skanus. :) 

Biskvitui reikės:

200 g sviesto

4v.š. medaus

2a.š. kepimo sodos

4 didesnių kiaušinių

200 g cukraus

1a.š. vanilinio cukraus

300 g miltų

Sirupas sulaistymui:

80 g cukraus

vanilinio cukraus

100 g vandens

Kremui:

500 ml riebios grietinėlės

200 g cukraus pudros

700 ml riebios grietinės

    Pirmiausia aukštame puode išlydome sviestą su medumi (aukštas puodas reikalingas, nes subėrus sodą, masė labai suputos). Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi mikserio pagalba iki tol, kol masė pašviesės. Viryklę išjungiame ir į išlydytą sviestą su medumi beriame 2a.š. sodos. Tokiu būdu užgesiname sodą, nors jos dedame pakankamai daug, bet medus labai gerai sodą užgesina ir iškepusiame torte visiškai nesijaučia jos skonio. Masė labai gražiai suputoja, gerai išmaišome. Truputėli atvėsiname ir palaipsniui sumaišome su kiaušinių mase. Miltus išsijojame ir po truputėli suberiame į plakinį. Miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio, jeigu kiaušiniai mažesni miltų reikės mažiau, jei didesni reikės daugiau.

    Standartinės orkaitės blėką išklojame kepimo popieriuimi. Mano orkaitė yra didesnė nei standartinė todėl naudojau didelę, stačiakampę kepimo formą. Tešlą supilame į formą, tolygiai paskirstome, kad iškeptų kuo tolygesniais kraštais.

    Orkaitę įkainame iki 180 laipsnių. Pašauname biskvitą ir pirmas 15min. orkaitės neatidarinėjame. Po 15min.pažiūrime, jeigu gražiai ruduoja, galima patikrinti mediniu pagaliuku ar biskvitas jau iškepęs. Aš kepiau apie 20min. Biskvitas iškepė labai purus.

    Pasiruošiame sirupą sulaistymui. Į puodą supilame vandenį, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, galima šlakelį konjako. Aš konjako nepilu, nes tortą valgis vaikai. Cukrui išsilydžius, paliekame sirupą atvėsti.

    Gaminame kremą. Grietinėlę išplakame su cukraus pudra. Cukraus pudros turėjau tik 100g, todėl įbėriau dar 50g cukraus, bet kadangi lakštai gaunasi labai saldūs, kitą kartą turbūt dėčiau tik 100g cukraus pudros. Grietinėlę išplakame iki standžių putų, po to palaipsniui sudedame grietinę, maišant ranka nuo apačios į viršų. Sumaišytą kremą dedame į šaldytuvą.

    Iškepusio biskvito kraštus apipjaustome ir paliekame atvėsti. Atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis, o tas dvi dalis perpjauname skersai, taip gauname keturis biskvitus. Sulaistome sirupu. Kuo geriau jie bus sulieti, tuo mažiau įgers kremą.

    Torto surinkimas. Imame vieną biskvitą, tepame maždaug 4-5 kaupinus šaukštus kremo, tolygiai paskirstome ir taip kartojame, kol sudedame visus keturis lakštus. Viršų ir šonus aptepame likusiu kremu. Biskvito nuopjovas sutrupiname iki trupinių ir papuošiame tortą.

    Tortas labai nesunkiai pagaminamas ir yra fantastiškai skanus. Skanaus!


Komentarų nėra: