2022 m. spalio 17 d., pirmadienis

Biskvitinės voveraitės




Reikės:

4 nedidelių kiaušinių

200 g cukraus

200 g grietinės

1 a.š. vanilinio cukraus

150 g lydyto sviesto

1 a.š. kepimo miltelių

350 g miltų (galima ir 300g)

    Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki balkšvos masės. Tada sudedame grietinę, supilame pravėsusį sviestą. Galiausiai suberiame miltus su kepimo milteliais. Esu kepusi su 300g, gavosi labai minkštutės voveraitės. Kepant su 350 g miltų voveraitės būna šiek tiek kietesnės.

    Voveraičių keptuvę labai gerai įkaitiname, tai gali užtrukti ir 5min. Mano keptuvė iš keturių voveraičių, todėl į formą dedu maždau apie 1 v.š. tešlos, bet reikia žiūrėti kokia kepimo forma ir atitaikyti kiekį pagal savo turimą.

    Sudėjus tešlą, uždengiame ir iš karto primažiname ugnį iki minimumo, o po to žiūrime kaip kepa. Man dažniausiai reikia šiek tiek padidinti virš minimumo, bet svarbu labai neužkaitinti, nes labai greit sudega. Kepu maždaug apie 3min. iš abiejų pusių.

    Voveraites galima barstyti cukraus pudra, glazūruoti glajais ar šokoladu, bet mūsų šeima suvalgo ir be nieko. :)

    Skanaus!


Komentarų nėra: