Reikės:
250 g šalotų (saldžių svogūnų)
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
80-100 ml balzamiko acto
50 ml vandens
1/2 a.š. čiobrelių
1/2 a.š. rozmarinų (nebūtina)
Šviežiai maltų pipirų
Svogūnus nulupti ir nupjauti galiukus. Sudėti į verdantį vandenį vienai minutei.
Nupilti vandenį nuo blanširuotų svogūniukų ir palikti tame pačiame puode. Juos užpilti aliejumi ir trumpai apkepinti. Suberti visus prieskonius, balzamiko actą. Jeigu svogūnai nėra visiškai apsemti - įpilti šiek tiek vandens.
Svogūnus kaitiname apie 5min. ir sudedame į sterilius stiklainiukus. Norint , kad jie būtu skanūs reiktų pamarinuoti ne mažiau kaip 3 dienas.
Išeiga ~300ml stiklainiukas.
Skanaus!
3 komentarai:
Niam niam...dar vyno taure ir tobulai:)
Fainai ;)
Dėkui, merginos.;)
Rašyti komentarą