2014 m. sausio 26 d., sekmadienis

Obuolių pyragas su morengu




 
Reikės:
 
150 g sviesto
2 kiaušinio trynių
100 g cukraus
220 g miltų
2 v.š. krakmolo
1 a.š. kepimo miltelių
 
500 g obuolių
2 v.š. cukraus
cinamono
 
2 kiaušinių baltymų
60 g cukraus pudros
 
Sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušinio tryniais. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir palaipsniui suberti į sviesto masę.
Tešlą 30 min. padėti į šaldytuvą.
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais gabalėlais. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi. Originaliame recepte reikia juos pakepinti ant sviesto, aš nekepinau.
Tešlą iškočioti ir iškloti kepimo formą, pakeliant kraštus, kad neiškristų įdaras.
Sudėti obuolių skilteles.
Baltymus išplakti su cukraus pudrą iki stangrios konsistencijos. Sukrėsti ant obuolių.
Pašauti į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45min. (kepimas iš viršaus ir apačios).
 
Labai skanus, truputėli kitoks obuolių pyragas, tik sekantį kartą morengą daryčiau ne iš dviejų, o gal net keturių baltymų.
 
Skanaus!
 



Adapatuota pagal: irigen.ru

1 komentaras:

daiva rašė...

sveiki,o kam krakmolas?