2014 m. sausio 2 d., ketvirtadienis
Tortas Napoleonas
Reikės:
200 g sviesto
260 g miltų
50 g vandens
1 v.š. acto
1/4 a.š. druskos
Kremui:
200 g sviesto
100 g miltų
300 g cukraus
200 ml pieno
2 kiaušinio trynių
1 v.š. vanilinio cukraus
Pirmiausia išsikepame lakštus.
Šaltą sviestą susipjaustome mažais gabaliukais ir kapojame ar triname su miltais, kol visas sviestas apsivelia miltais.
Vandenį sumaišome su actu ir druska, supilame į miltus su sviestu. Užminkome tešlą, ji gaunasi labai limpanti, bet tokia ir turi būti. Padaliname tešlą į 5 dalis ir paliekame šaldytuve apie valandą.
Imame po vieną gabaliuką, kočiojame, išpjauname norimą formą (nuopjovamas paliekame šalia), subadome šakute ir pašauname į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 10min., arba kol paruduoja.
Iškepusius lakštus sudedame vieną ant kito, nuopjovas atskirai, jos bus naudojamos trupiniams.
Gaminame kremą.
Sviestą išlydome puode, sudedame miltus ir intensyviai maišome.
Kitame puode pakaitiname pieną, suberiame cukrų, kai cukrus visiškai ištirspta galima pieną supilti į sviesto ir miltų masę. Intensyviai maišant dar šiek tiek pakaitiname ir išjungiame.
Pravėsus kremui į maišome kiaušinio trynius ir vėl viską gerai išmaišome.
Sutepame lakštus paruoštu kremu ir paslegiame. Likusiu kremu aptepame šonus ir viršu, apibarstome trupiniais.
Skaniausias tortas antrą, trečią dieną po pagaminimo.
Iš šio produktų kiekio gaunasi apie 1 kg tortas.
Skanaus!
P.S. Lakštai traukiasi apie 3-4cm.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą