2015 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Naminių vynuogių žele


Tiesą pasakius ši žele man yra atradimas, niekada nebuvau apie ją girdėjusi, kol visai nesenai bendradarbė papasakojo apie šį vaikystės desertą. Žele labai aromatinga, kol verdi sultis, visi namai kvepia vynuogių sultimis.

Reikės:

700 g raudonų vynuogių
50 g vandens
200 g cukraus
3-4 lapelių želatinos

Pirmiausia išsiverdame sultis. Aš viriau senoviniu būdu. Vynuoges nuėmiau nuo kotelių, subėriau į puodą, užpyliau vandeniu ir šiek tiek pakaitinau. Sultims išsiskirus, perkošiu per sietelį. Suberiu cukrų, pakaitinu ir viskas sultys paruoštos, galima supilti į stiklainius, o galima daryti žele.

Želatinos lapelius užpilame vandeniu, nupilame vandenį, sudedame į sultis ir pakaitiname, kol želatina ištirpsta. Desertą išpilstome į indelius ir paliekame sustingti. Valgome su plakta grietinėle.

P.S. Naudojant 3 lapelius žele nėra labai stangri, bet man tokia patinka, mėgstant kietesnę galima dėti 4 lapelius. Labai skanus atradimas.



Komentarų nėra: