Pirmą kartą paragavau šių blynelių Turkijoje prieš 2m. ir labai norėjau išbandyti kepti juos namuose, tik niekaip neprisiruošdavau. Gavosi tikrai labai skanūs.
Reikės:
3 stiklinių miltų
1 stiklinės šilto vandens
20 g šviežių mielių
0,5 a.š. cukraus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
100 g fermentinio sūrio
100 g fetos sūrio
mėgstamų žalumynų
druskos
pipirų
šlakelio aliejaus
Mieles sumaišome su cukrumi, supilame vandenį ir gerai išmaišome. Suberiame miltus, druską, užminkome tamprią tešlą.
Paliekame kilti apie 1h.
Įdarui sutarkuojame sūrį, pasiruošiame fetą, žalumynus.
Pakilusią tešlą padaliname į 6 dalis ir uždengiame maistine plėvele. Imame vieną tešlos rutuliuką, iškočiojame apskritimą, ant vienos pusės beriame sūrius, barstome žolelėmis ir prieskoniais. Užlenkiame kitu tešlos pusrutuliu, pakočiojame. Dedame į įkaitintą keptuvę su lašeliu aliejaus.
Kepame iš abieju pusių, kol gražiai apskrunda.
Labai skanūs blyneliai, skanu valgyti vienus, bet galima ir su salotomis.
Įdarų variacijos gali būti įvairios, pvz. dėti smulkintą faršą, įvairias daržoves ir pan.
Adaptuota pagal: surfingtheworldcuisine
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą