2015 m. spalio 2 d., penktadienis

Anties krūtinėlė su troškintais kopūstais

 
Tai mano pirmasis bandymas kepti anties krūtinėlę. Na, netobulas, bet buvo skanu.
Ar žinojote, kad 100 g anties krūtinėlės yra tik 122 kcal ir 4,8g riebalų? Puikus maistas prižiūrintiems savo kūno linijas.
 
2 asmenims reikės:
 
1 anties krūtinėlės file
druskos, pipirų
 
1/2 nedidelės galvos raudono kopūsto
1 nedidelio svogūno
1 nedidelio obuolio
2 v.š. balzaminio acto
1 v.š. rudo cukraus
150 ml vyno arba sultinio
žąsų taukų
druskos, pipirų, cinamono
 
Pirmiausia pasiruošiame kopūstus, nes jie ilgai troškinasi.
Kopūstą supjaustome plonais šiaudeliais, susmulkiname svogūną. Svogūną apkepame žasų taukuose, tada suberiame kopūstą ir taip pat pakepiname. Supilame vyną arba sultinį, suberiame prieskonius su actu.
Uždengiame ir paliekame troškintis ant mažos ugnies apie 1,5h.
 
Anties krūtinėlės odą supjaustome rombais. Keptuvę įkaitiname, dedame krūtinėlę oda žemyn. Riebalų papildomai pilti nereikia, nes iš pačios anties išsiskiria pakankamai daug taukų. Kepame, kol gražiai apskrunda ir odelė tampa traškia. Verčiame mėsą ant kitos pusės ir vėl kepame iki sodriai rudos spalvos, pabarstome druska ir pipirais. Viso užtrunka apie 10 min.
Orkaitę į kaitiname iki 70 laipsnių, pašauname krūtinėlę maždaug 45min., kad taptų sultingesnė.
 
Valgome su troškintais kopūstais ir bulvių koše arba tiesiog keptomis bulvėmis.
 
Skanaus!


Kopūstų receptas adaptuotas pagal su šaukštu aplink pasaulį
Anties krūtinėlė kepta pagal Dano virtuvę

Komentarų nėra: