Įrašas pavėluotas, bet manau pravers 2016 metų derliui.
Reikės:
400 g šviežių gervuogių uogų
300 g cukraus
350 g degtinės
Švarias ir sausas gervuoges sudėti į didesnį indą, kuriame dar papildomai tilptų cukrus ir alkoholis.
Cukrų suberti ant uogų, kelis kart per dieną papurtant laikyti apie tris dienas.
Po trijų dienų užpilti degtine (galima naudoti romą, brendį).
Šią užpiltinę palikti tamsioje vietoje (aš laikiau virtuvinėje spintelėje), maždaug trims mėnesiams, karts nuo karto papurtant, kad lengviau ištirptų cukrus.
Po trijų mėnesių (radau šaltinių, kuriuose buvo rašoma, jog reiktų laikyti net 2m.) perkošti ir ragauti.
Labai saldu (nemėgstantiems labai saldžiai galima būtu dėti apie 200g cukraus), nesijaučia alkoholio stiprumo. Mes ragavom per Šv.Kalėdų pietūs, tikrai labai skanu.
1 komentaras:
Šiais metais tikrai išbandysiu ☺
Rašyti komentarą