2016 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Gervuogių likeris

Gervuogės manęs nežavi savo skoniu, todėl galvojau ką galima iš jų būtu padaryti. Uogų daug neturėjau, todėl dalį užšaldžiau (sunaudosiu smoothiams), o iš kitos dalies pagaminau šį labai aromatingą ir spalvingą gėrimą prie kavos.
Įrašas pavėluotas, bet manau pravers 2016 metų derliui.

Reikės:
 
400 g šviežių gervuogių uogų
300 g cukraus
350 g degtinės
 
Švarias ir sausas gervuoges sudėti į didesnį indą, kuriame dar papildomai tilptų cukrus ir alkoholis.
Cukrų suberti ant uogų, kelis kart per dieną papurtant laikyti apie tris dienas.
Po trijų dienų užpilti degtine (galima naudoti romą, brendį).
Šią užpiltinę palikti tamsioje vietoje (aš laikiau virtuvinėje spintelėje), maždaug trims mėnesiams, karts nuo karto papurtant, kad lengviau ištirptų cukrus.
Po trijų mėnesių (radau šaltinių, kuriuose buvo rašoma, jog reiktų laikyti net 2m.) perkošti ir ragauti.

Labai saldu (nemėgstantiems labai saldžiai galima būtu dėti apie 200g cukraus), nesijaučia alkoholio stiprumo. Mes ragavom per Šv.Kalėdų pietūs, tikrai labai skanu.
 


1 komentaras:

arsua rašė...

Šiais metais tikrai išbandysiu ☺