2016 m. kovo 13 d., sekmadienis

Žemaičių blynai

 
Reikės:
 
900 g virtų su lupena bulvių
1 kiaušinio
1/4 bulvių masės dalies krakmolo
~150-200 g virtos mėsos
druskos
 
Padažui:
 
sviesto
grietinės
druskos
 
   Bulves geriausia išsivirti iš vakaro, nulupti ir sumalti su mėsmale. Bulvių masę sudėti į dubenį.  Maždaug ketvirtį bulvių padėti į šoną, o tiek kiek jų išėmėte įberti krakmolo. Galiausiai sudėti visas bulves, įmušti kiaušinį (beje man skaniausia vien tik su tryniu) ir užminkyti tešlą.
   Įdarui mėsą - dažniausiai naudoju vištieną. Ją sumalu, įberiu druskos, jeigu norisi pakepinu ant sviesto svogūniuką.
   Tokį tešlos kiekį padalinu maždaug į 10 dalių. Delnus pasitepu aliejumi ir formuoju delno dydžio blyną, dedu apie valgomą šaukštą įdaro, sandariai uždarau ir kepu įkaitintam aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.
   Valgome su grietinės-sveisto padažu, tik grietine arba su kitu mėgstamu padažu.
 
   P.S. Jeigu lieka blynų ir žinau, kad nesuvalgysim tą pačią diena, dar nekeptus užšaldau šaldymo kameroje. Labai praverčia, kai tingisi gaminti arba reikia greitos vakarienės.
 
   Skanaus!
 
 
 
 


Komentarų nėra: