2016 m. spalio 17 d., pirmadienis

Naminis Grand Marnier likeris



Reikės:

6 vid.dydžio apelsinų
700 ml brendžio
100 g cukraus
200 ml vandens

Pirmiausia reikia labai atsargiai nulupti apelsino žieveles. Lupti reikia taip, kad nenusiluptų su balta žievele, nes jinai karti.
Žieveles sudėti į indą, kuriame ir laikysime likerį. Jas užpilti brendžiu ir laikyti tamsioje, vėsioje vietoje apie 30 dienų. Laukiame keturias savaites.
Po 4sav. išverdame sirupą iš cukraus ir vandens, atvėsiname.
Žieveles nukošiame, paliekame tik jų ištrauką, supilame sirupą į brendį.
Perkošiame per kavos filtrą arba tankų audeklą. Geriausi filtruoti bent 2-4 kartus, kol likeris taps visiškai skaidrus.
Likerį supilstyti į butelius ir laikyti šaldytuve, kol prireiks. 
Labai skanus ir aromatingas likeris, tinkamas įvairiems desertams gaminti.


P.S. Žieveles užpyliau brendžiu ir pamiršau, perkošiau maždaug po 3mėn., bet skonis nuo to nepablogėjo. Kavos filtrų neturėjo, todėl perkošiau per audeklą, todėl jis nėra labai skaidrus.

Komentarų nėra: