Šie beigeliai yra ne vieną kartą išbandyti. Mūsų šeimoje labai mėgstami savaitgalio pusryčiams.
Reikės:
500 g miltų
300 ml vandens
2 v.š. cukraus
2 a.š. druskos
20 g šviežių mielių
1 v.š. aliejaus
1 v.š. sodos (virimui)
1 kiaušinio (aptepimui)
Įvairių sėklų pabarstymui
Tešlą visada ruošiu iš vakaro, kad ryte liktų tik suformuoti beigelius ir juos iškepti.
Pirmiausia mieles ištriname su cukrumi, užpilame kambario temperatūros vandeniu. Suberiame miltus, druską ir užminkome tešlą. Galiausiai įminkome aliejų. Suformuojame rutuliuką, apdengiame maistine plėvele ir padedame nakčiai į šaldytuvą arba kitą vėsią patalpą.
Ryte tešlą padaliname į 10 dalių ir formuojame bandeles su skylute per vidurį. Užverdame didelį puodą vandens, į vandenį suberiame sodą. Beigelius po kelis dedame į verdantį vandenį ir trumpai paverdame iš abiejų pusių. Dedame į skardą, aptepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome sėklomis ar pabarstukais.
Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min, kol gražiai paruduoja.
Fantastiško skonio bandelės, skaniausios ką tik iškeptos. Traški plutelė, minkštas vidus... Mmmm sunku sustoti jas valgyti. :)
Šaltinis: Sezoninė virtuvė
1 komentaras:
Rašyti komentarą